Végardó Strandfürdő Sárospatak

vegardo 01

Üzemeltető: Pataqua Kft. 3950 Sárospatak, Határ út 2/B
Jegypénztár telefonszáma: +36 - 47 /655 - 317
Iroda telefonszáma: +36 - 47 /889 - 227 Telefax: +36 - 47 /889 - 226
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://www.vegardofurdo.hu/

Kellemes, programokban gazdag napokat tölthetnek Sárospatakon azok a fürdőzők, akik az itteni gyógyfürdőt választják. A város lakóinak pihenését, gyógyulását és kikapcsolódását egyaránt szolgálja a 2009-ben megújult Végardó Fürdő. Sárospatak kincset érő termálvizére kutató fúrás révén 1959-ben találtak rá. Az első medencét, mely fából készült a Bodrog folyó partján alakították ki. Két évvel később a jelenlegi fürdő területén társadalmi munkával épült az első, meszelt falú medence.

Az itteni víz kálcium-magnézium, nátrium-szulfát, hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz, mely összetételénél fogva gyógyulást kínál az izületi és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek. Nőgyógyászati panaszok enyhítésére is alkalmas, sőt ivókúraként is alkalmazható.

A látogatók korosztályi összetételéhez igazodva gyermekmedencét, majd a 70-es években úszómedencét alakítottak ki. Ehhez hamarosan tanmedence és öltözőépület csatlakozott. A XXI. századi igényekhez igazodva 2002-ben csúszdás fürdőmedencét építettek, lényegesen bővítve a vendégek szórakozását szolgáló vízfelületet. A leginkább látogatott termálmedencét 2004-ben mozaikburkolattal látták el és számos élményelemmel gazdagították. A gyermekmedence vízforgató és szűrőberendezését 2007-ben adták át.

2009-ben újabb felújításon esett át a fürdő, azóta megújult környezetben, kibővült szolgáltatásokkal várja vendégeit. A beruházás részeként készült el az „Acapulco” medence, a bébi pancsoló és a baba-, mama pihenő. A sportolási lehetőséget a vízi foci biztosítja. A feltöltődést segíti a szauna és a masszázs is. A 2014-ben átadott „végtelenített csúszda" után, 2015-ben három új csúszdával bővült a fürdő - a piros anakonda és a kék kamikáze között egy 3 pályás családi csúszdán élvezhetik a vendégek a száguldást.

MEDENCÉK

Úszómedence

uszo medence

Az úszómedence a téli üzemmódban is, sátorfedéssel a vendégek-, a vízilabda edzések-, és az iskolai úszásoktatás rendelkezésére áll. Közkedvelt a rendszeresen úszni vágyók körében. Sportolásra alkalmas hőmérsékletű.
A medence vízmélysége: 1,5–1,9m
A medence hőfoka: 27-29°C
Medence mérete: 16m x 25m

Tanmedence

tanmedence

A tanmedence sátorborítással a téli üzemmódban is használható, meleg vizes medence. A termálvizes relaxáció kitűnő kikapcsolódást nyújthat a hideg téli estéken. Ajánlani tudjuk mind a kisgyermekes családok, mind pedig az idősebb korosztály számára is.

A medence vízmélysége: 1–1,2m
A medence hőfoka: 31-33 °C
Medence mérete: 10m x 16m

Gyermek medence

gyerekmedence

A vízköpő élményelemekkel ellátott gyermek medence a bébi korosztálytól egészen a nagyobb kisiskolásokig minden gyerkőc szórakoztatására alkalmas,melyet a nyári időszakban vehetnek igénybe.

A medence vízmélysége: 0,2-0,7m
A medence hőfoka: 29-31°C
Medence mérete: 8 m átmérőjű sokszög

Acapulco medence

acapulco medence

A nyári időszakban működő közkedvelt 500 m2 vízfelületű (vese alakú) medence 3 fő részből áll: van egy pezsgős élményelemmel ellátott rész, ahol vendégeink felfrissíthetik magukat; a kisgyermekes családoknak nyújt pancsolási lehetőséget egy sekély rész, ahol a szülő együtt fürödhet gyermekével; és végül egy barlangos dögönyöző élményelemmel ellátott mélyebb rész.

A medence vízmélysége: 1,2-1,5m, valamint 0,2-0,7m
A medence hőfoka: 31-33°C

Termál medence

termal medence

Fürdőnk legmelegebb vizű medencéje, mely több szintből áll, és a szintek is különböző hőmérsékletűek, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Több típusú élményelemmel ellátott, nagyon közkedvelt, modern és színvonalas medence.

A medence vízmélysége: 0,2-1m
A medence hőfoka: 32-36 °C
Medence mérete: 25m x 33 m, melyben 6 medencerész található

Többcélú medence

tobbcelu medence

Közepes hőmérsékletű medence, mely elsősorban a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok szórakoztatását szolgálja. A medence közvetlen közelében egy kisméretű csúszda található, melyet a gyermekek előszeretettel használnak.

A medence vízmélysége: 1,3 – 1,6m
A medence hőfoka: 31 – 33°C
Medence mérete: 24m x 30 m

Nyitvatartás
Minden nap: 08:00-20:00
(Pénztárak: 08:00-19:00)
Reggeli úszás: 06:00-07:45