Borsi - Rákoczi Ferenc szülőhelye - Kastély megnyitó

tokom2

Galéria a képre kattintva érhető el

Bor ša - Franti šek II Rákóczi / Rákoczi Ferenc szülőhelye. A megnyitó előtt égni fognak a három dombon lévő fáklyák. Sátoraljaújhelyen az egyik domb lesz Magyarországon. Ezek már akkor is égtek, amikor hazahozták II. Rákoczi Ferenc herceg holttestét. A kúria megnyitójára 19 június 2021.-én kerül sor.

A villa néhány nappal a megnyitó előtt. A tervek szerint június 20.-ét nyilvánosságra kell hozni. Mindenképpen ajánljuk minden iskolának és a nagyközönségnek.

A kastélyban mindent megtalálsz a hercegről. A születésétől a haláláig. Bölcső, ágy, sok tárgy és műtárgy. Kortárs elemeket és nagyon érdekes vizualizációkat találsz, amelyek végigvezetnek ennek a fontos hétvárhercegnek az életén. Mindent megtudsz a neméről, a dadusáról és a komornyikjáról.

A turné végig kíséri a kortárs zenéket és azt, aki mindent elmond róla. Információs táblákat is találsz, ahol mindent elolvashatsz abból az időből, amikor Franti šek Rákoczy II lakott a kúriában. Panorámás szűrés vár rád, mely során kényelmesen ′′ tuli ′′ táskákban is berendezkedhetsz.

Te is részese lehetsz a kastélynak és tölthetsz benne pár napot. Elkészült 12 teljesen felszerelt szoba. De ha nemeskedni akarsz egy kis időre, és vonalzóval melletted, vagy visszafelé, választhatsz egy olyan szobát is, ahol elárasztják a cserépkemencédet, és kortárs lesz az ágy. Baldachin, gyönyörű. Két ilyen lakás van. Arany és bordo dizájnban. Lehet majd borokat kóstolni a pincében és a szabadban üldögélni.

Természetvédelmi terület védett a villával szemben, ahonnan madárcsicsergést hallani, és hihetetlenül csend van körülötte. Ebédlő is lesz bárral. Egy konferenciaterem is.

A belépőket előzetes időpont egyeztetés szükséges lesz. A foglalási rendszer még nincs nyitva. A fotókhoz nem írunk leírást. Hogy el akarj menni és lásd a saját szemeddel, milyen varázslatos minden. A fényképek sosem fogják azt közvetíteni, amit a festmények uralkodói szeméből előteremtett, de a falak hidege vagy melege, és az érzés, hogy a szív-szellem harcos Franti šek Rákoczy II. lakott a kastélyban.

A Rákoczi családnak hosszú története van. I. George I. George közvetlen leszármazottja az antihabsburgi felkelés két vezetőjének. Rakoczi és II. György Jó reggelt! A horvát nemes Helena Zrínska, Imrich Tokoli felesége, a horvát anya. Ő Peter Zrínsky lánya, Weselenyi felkelésének résztvevője, és II. Franti šek is. Rakoci a törökellenes harcok hősének, Nicholas Zrínského utódainak.

A linkre kattintva sokat megtudhatsz a történelmről és a rekonstrukciókról. A cikkben szereplő képgalériából készült fotók kizárólag a vkport tulajdonában vannak.

Még több információ

Forrás: Zemplén Információs és Hírportál Facebook