A mádi óriás újabb nagy dobása, Helsinkiben

728291316juhaszpeterketto
 
A Strongman Champions League fordulójának szombaton Helsinki adott otthont. A számokat a helyi szokásoknak megfelelően alakították ki: többek között volt autótartás, cipelés, felhúzás, kőgolyópakolás, magasba dobás és rönknyomás, a szereplőknek pedig ezek során tonnákat kellett megmozgatniuk.
 
A huszonhét esztendős Juhász Péter a több mint előkelő negyedik helyen végzett.

– Nagyon örülök az eredménynek, amelyért rengeteget dolgoztam – mondta a mádi erősember, aki civilben tűzoltóként Tiszaújvárosban dolgozik. – Kétség sem fér hozzá, hogy ez a legnagyobb sikerem, amit az eddigi pályafutásom során elértem. Köszönöm szépen mindenkinek, aki biztatott és szurkolt nekem. Hálával tartozom szponzoraimnak is, nélkülük ugyanis nem jutottam volna el idáig.

Az izomkolosszus óriás szerepléséről így vélekedett Tatárka József, Mád polgármestere, aki régóta támogatja a település büszkeségét:

– Peti extrém foglalkozása és újabb sikere előtt megemelem a kalapom. Egy átlagember talán el sem tudja képzelni, hogy mennyi erőre, szenvedésre és szorgalomra van szükség ahhoz, hogy valaki ebben a műfajban „labdába” rúgjon. Vannak időre és súlyra teljesítendő számok, de ügyesség és mindent elsöprő kitartás nélkül sem lehet boldogulni az ő különös világában.

(A borítóképen: Juhász Péter a finnországi viadalon)

Forrás: Boon