Új szabadtéri kondipark Sárospatakon

sarospatak kondipark

Aki sportolni szeretne Sárospatakon, elég sok mindent kipróbálhat. A kézilabdától, a labdarúgáson át az úszásig és futásig szinten minden sportágnak megvannak a minőségi feltételei.

Az utóbbi években pedig a kicsit extrémebb sportot űzők is megtalálhatják számításukat a városban. Néhány éve a Carolina Óvoda és Bölcsőde melletti önkormányzati területen alakítottak ki egy szabadtéri extrém pályát, ahol bmx-esek, gördeszkások is otthonukra találtak. A közvetlen szomszédságában pedig megépült az új kondipark.

A városvezetés szerint az egyre népszerűbb szabadtéri sportok rendszeres gyakorlásához kiváló lehetőségeket kapnak a fiatalok.

Úgynevezett „D” típusú sportparkot adtak át a napokban Sárospatakon. Állami támogatással, a Nemzeti Szabadidő – Egészség Sportpark program keretében valósult meg a beruházás – mondta Sikora Attila. Sárospatak alpolgármestere közölte, hogy százszázalékos támogatással valósították meg a 16 millió forintos fejlesztést. Több, mint egy tucat fajta sportszer áll a lakosság rendelkezésére.

A sporteszközök bárki számára elérhetők, használatukhoz tájékoztató táblát helyeztek ki. Az eszközök használatát mindenki saját felelősségére gyakorolhatja.

Sikora Attila azt is elmondta, terveik szerint néhány utcabútorral, ülőpaddal, asztalokkal egészítik majd ki a kondipark környezetét.

Forrás: sarospatak.hu