Két hazai páros is dobogóra állhatott az I. Therwoolin Boldogkő Rallyn

Az I. Therwoolin Boldogkő Rally a Pannon Kupáért első szakaszán a Turán Frigyes-Bagaméri László kettős volt a leggyorsabb, mégis Nikolay Gryazin állt az élre miután a magyar VW-s páros 10 másodperc büntetést kapott lassító rombolás miatt. Gryazin a második szakaszt megnyerte és a délelőtti kört az élen zárta Mads Ostberg és Jan Kopecky előtt.

A második kör már Kopecky nélkül kezdődött, miután már etapon visszafordultak műszaki hiba miatt. Gryazin is elvitt egy lassítót, az ezért kapott büntetés következtében ekkor Ostberg vette át a vezetést. Az orosz versenyző aztán a kör végére ismét magához ragadta a vezetést.

Sokáig nem örülhetett, mert Ostberg egyből magához is ragadta a gyeplőt. Az utolsó előtti szakaszon Gryazinnak bal első defektje volt, így Ostberg előnye 15 másodperc fölé hízott. A drámák ezzel nem értek véget, az utolsó szakaszon az éllovas Ostberg kapott defektet, megállt kicserélni, így végül ötödik lett.

Gryazin nyerte az I. Therwoolin Boldogkő Rally a Pannon Kupáért versenyt. A Hadik András-Kertész Krisztián duó lett a második, megelőzve a Turán Frigyes-Bagaméri László egységet.

ORC-ben a Bacsa Tamás-Hanyik Gergely kettős diadalmaskodott. A Peugeot Kupában Hangódi Bendegúz nyert Bunkoczi Lászlóval az oldalán.

Kiemelt kép: MNSZ

Forrás: borsod24.hu