Világbajnokot köszöntöttek Tokajban

vilagbajnokot koszontottek tokajban

Tokaj legújabb világbajnokát, Csontos Ákost köszöntötték az önkormányzat képviselői.

Mint arról korábban már hírt adtunk, a tizenhárom éves tokaji harcos az olaszországi világversenyen egy arany- és két ezüstéremmel öregbítette a város hírnevét. A LION Muay Thai Team versenyzője úgynevezett kínai kick-boksz kategóriában lett a világ legjobbja, az ezüstérmeket pedig a muay thai (azaz thai boksz) szabályrendszerében szerezte.

A képviselőtestület által szervezett köszöntésen Tóth Gergely elmondta, büszkék a fiatal versenyzőre, a főként sportszerekben bővelkedő ajándékcsomagot pedig úgy állították össze, hogy azt a felkészülések és a mérkőzések során is hasznát vehesse. A képviselő hozzátette, az elért eredmény nagyban köszönhető mesterének, Éltető Péternek aki Ákos sikerével már a második világbajnokot nevelte ki. A sportolónak és edzőjének Posta György polgármester is gratulált és megköszönte nekik azt az emberfeletti munkát, amelyet a felkészítés során fejtettek ki.

Csontos Ákos várhatóan márciusban vesz részt újra nemzetközi megmérettetésen, az arra való felkészülést hamarosan megkezdi. Tavasszal Londonban küzdhet majd az ifjú harcos, bízván az újabb aranyérmekben.

Forrás: tokaj.hu