Sárospatak: Vizuális csemegére invitáló

A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának nem csak a honlapját gazdagítjuk rendszeresen friss tartalmakkal, a facebook oldalunkon minden nap megosztunk változatos bejegyzéseket történelmi, régészeti, néprajzi és egyéb témában. 2021-ben bevezettünk egy kifejezetten vizuális élményre koncentráló rovatot, A hét fotója címmel. Minden vasárnap vagy a várról vagy a parkról vagy a múzeum életéhez kapcsolódó eseményekről készült fényképet teszünk közzé, kísérő szöveggel. Szívesen megosztjuk az Ön fotóját is, ha elküldi e-mailcímünkre: szabo.eszter[kukac]rakoczimuzeum.hu.

A fotózni vágyóknak inspirációiul az egyik nagy sikert aratott, márciusi bejegyzésünket kínáljuk:

A hét fotója 9.
Az e heti felvétel az egyik kedvencem a sorozatunkból, mert a nagy látószög megmutatja nem csak a Rákóczi-vár szépségét, sejtelmes fényeivel felfedi azt a környezetet is, amiben elhelyezkedik ez a pompás, több száz éves épületegyüttes és a hozzá tartozó angolpark. Az ég vöröses-narancsos színeivel izzik a lágyan elterülő Zempléni-hegyek felett, a Bodrog folyó áradása azt érzékelteti a kép nézőjével, mintha ez a mesés kompozíció egy szigeten állna. Az arányok megfigyelésével válik nyilvánvalóvá igazán, milyen hatalmas komplexumról is van szó. A sárospataki vár mellett a házak szinte beleolvadnak a tájba, olyan hatást keltve, mintha ez a különleges építmény védőszentként vigyázna környezetére.

Fotó: Tarhos Ferenc

spatak

Megtalálható:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3865870613504841&id=385313888227215">https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3865870613504841&id=385313888227215

Szabó Eszter beszámolója

Forrás: sarospatak.hu