Kétségbeejtő számok a koronavírusról - Egyre nagyobb a baj a szomszédban

koronavirus 02

A világon 229,5 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma meghaladta a 4,7 millió főt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint. A régiónkban is egyre súlyosabb a járványhelyzet, a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében szigorítások jöhetnek a szomszédos országokban.

Megállíthatatlan a járvány a világban

Hivatalosan az Egyesült Államokban azonosították a legtöbb koronavírus-fertőzöttet, 42,4 millió főt a mai napig. A halálos áldozatok száma 678 406 fő. Indiában 33,5 millió fertőzöttet és 445 385 halálos áldozatot tartanak számon, míg Brazíliában 21,2 millió fertőzöttről és 591 440 halálos áldozatról adtak számot.

A koronavírus-járvány egyre nagyobb problémát jelent Európában, terjedésének megakadályozása érdekében sorra hozhatják a szigorító intézkedéseket az országok.

A környező országokban is egyre súlyosabb a helyzet, a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezését célzó szigorításokat jelentett be Michael Ludwig, Bécs polgármestere.

Romániában a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölé ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utóbbi 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzéseké is immár több mint kétszerese az utóbbi két hét átlagának. A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) kedden 129 halálesetről számolt be: ennél több áldozatot legutóbb négy hónapja, a harmadik hullám tetőzésének időszakában követelt a járvány Romániában.

Forrás: portfolio.hu