Gazdaságfejlesztés helyben, Tiszalúcon

6307591gepatado07aj scaled

A Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjának támogatásával 167 millió forintot nyert el Tiszalúc egy raktárépület és számos munkagép beszerzésére.

Építési és kivitelezési munkát is vállalhat mostantól a Tiszalúci Községüzemelési Nonprofit Kft. és az ott dolgozók, hiszen a telephelyen mostantól nemcsak egy megépült raktárépület, hanem számos, ehhez a tevékenységhez szükséges berendezés is rendelkezésre áll. A program célja a gazdaságfejlesztés mellett az, hogy az ott élőket helyben tudják foglalkoztatni.

Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere visszaemlékezett a projekt kezdeteire, amikor még csak pályázati lehe­tőségként állt a település előtt ez a most megvalósuló intézmény és eszközpark. – A Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjának köszönhetően munkahelyteremtő beruházásra pályáztunk, nagyon örültem, amikor a nyertes támogatói döntést megkaptuk – hangsúlyozta Tiszalúc polgármestere.

6307583gepatado08aj scaled

– Tiszalúc a negyedik legnagyobb település az én választókerületemen belül. Ez a beruházás jelentős segítséget ad majd a településen élők számára többek között abban is, hogy a turisztikai jellegű fejlesztéseiket is meg tudják valósítani a jövőben – mondta köszöntőjében Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője.

Az itt élőket szolgálja

– Ha egy településen egy ilyen intézmény alakul az önkormányzat mellett, amely gazdaságilag is egyértelműen a helyben élőket szolgálja, az egy nagyon fontos pillanat – hangsúlyozta a képviselő.

– 2019-ben, az első ütemben 50 települést jelölt ki a kormány a Belügyminisztérium javaslatára, és 17 nyert támogatást, többek között Tiszalúc is. Erről Réthy Pál, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára beszélt a projektzáró rendezvényen. – Az első ütemben 8 milliárd forintos költségkeretet csoportosítottunk át gazdaságfejlesztésre, és ezzel az összeggel indítottuk el azokat a programokat, amelyek a piaci versenyszabályokkal összhangban álló fejlesztéseket finanszíroztak – húzta alá Réthy Pál. Hozzátette: – Az volt a célunk, hogy a települések gazdaságát helyben fejlesszük, és a munkaerőnek is helyben biztosítsunk foglalkoztatási lehetőséget.

Forrás: Boon