Varga Mihály: 540 milliárd forintos vállalkozásfejlesztési pályázatcsomag érkezik

d mtz20210617001 463258bbbbbbbbbbbbb

A következő két hónapban összesen 540 milliárd forintnyi vállalkozásfejlesztő pályázat válik elérhetővé - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook oldalán.

"Legfontosabb feladatunk jelenleg a gazdaság újraindítása, ezért a pályázatot is a versenyképesség és a foglalkoztatás erősítésére alakítottuk ki" - mondta Varga Mihály hétfő délelőtti bejelentésében.

Első körben a kutatásfejlesztést és az innovációt erősítő felhívások indulnak el, erre 140 milliárd forintos keretösszeg áll majd rendelkezésre.

Ezzel egyidőben további 70 milliárd forint segíti majd a vállalati képzéseket, a maradék 330 milliárd forintot pedig vállalkozásfejlesztésre nyerhetik majd el a cégek - tudatta a pénzügyminiszter. Ennek egy részére a mikro- kis- és középvállalkozások már júliusban benyújthatják támogatási kérelmüket.

Varga Mihály továbbá bejelentette, hogy folytatják a szintén népszerű Magyar Multi Programot és a Zöld Nemzeti Bajnokok programjaikat - ezeknek a társadalmi egyeztetése hamarosan elkezdődik.

A minisztérium azzal számol, hogy ezek a pályázatok körülbelül 6-7 ezer magyar vállalkozásnak jelenthetnek segítséget és az első kifizetések már ősszel megvalósulhatnak - zárta közlendőjét Varga Mihály.

Forrás: Portfolio