Október 10-én, szombaton lesz a Kéktúrázás Napja.

a kekturazas napja 01

70 túra - 70 helyszín - 1168 km - 31550 m szintemelkedés - 1 nap alatt. Az ősz legnagyobb túraeseménye, amely átszeli az egész országot!

Nagyon gyorsan telnek a napok, hetek. Már októbert írunk, és bizony hamarosan itt is a Kéktúrázás napja! Ha még nem jelentkeztél, akkor érdemes minél gyorsabban, hiszen már 20 túra betelt!

Persze nem szabad kétségbeesni, hiszen több tucat további lehetőség vár rád, ahol a kék jelzés mentén felfedezheted az ország legszebb tájait. Számtalan elérhető lehetőséget találhatsz még a Kőszegi-hegységben, a Bakonyban, a Cserhátban, a Bükkben vagy épp a Zemplénben.

Ne felejtsd, a jelentkezés ingyenes, csupán egy előzetes regisztrációt igényel.

Sajnos nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy túrázz felelősen. Ha beteg vagy, akkor maradj otthon. Ha jössz, tartsd a távolságot. Minderről bővebben pedig a témában írt hírünkben olvashatsz.

Az elkövetkező egy hétben tisztítsd meg a bakancsot, töltsd le a Természetjáró alkalmazást és szerezz be igazolófüzetet. Mi pedig nagy szeretettel várunk jövő szombaton a túra indulópontjában.

Mi a kéktúrázás napja?

a kekturazas napja 03

A Kéktúrázás napja egy nagyszabású közösségi túranap, egy ingyenes túrarendezvény, melyen a Kéktúrát, 2020. október 10-én az Országos Kéktúra 1168 kilométerét egy nap alatt, 70 csoportban, 70 túraszakaszon járjuk végig.

Az esemény különlegességeként a túra napján a GPS követővel felszerelt csoportok haladása egy online térképen látható lesz, a mozgásuk által a képernyőre húzott csíkkal pedig a nap végére együtt kirajzolják Magyarország térképén az országot átszelő kék vonalat, az Országos Kéktúra teljes nyomvonalát.

A 70 túra közül mindenki találhat magának megfelelő kihívást (7 és 27 km közötti távok) a résztvevői létszám azonban túránként korlátozott, érdemes időben regisztrálni.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok és a nemzeti parkok szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.

Forrás: kekturazasnapja.hu