Bögrés Mézes

bogresmeze

Elkészítés

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet és a tojásokat, majd egy villával az egészet összekeverjük, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk.
3. Az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtotjuk, kb.1 centi vastagra, majd süteménykiszúróval tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézeseket, és 180 fokra előmelegített sütőben, pontosan hét percig sütjük őket. Ha picit még puha a közepük, nem baj, ahogy hül, szilárdul, ne süssük tovább!

(További finomságok és receptek a forrás oldalon)

Forrás: mindmegette.hu