Fotópályázat Sárospatakról

 fotopalyazatpatak

Sárospatak kulturális és természeti értékeit népszerűsítő fotókiállítás nyílik 2020. december 5-én a sárospataki Cuvée Rendezvényházban.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 2 986 000 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A fotókiállítás célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a település természeti és kulturális kincseit. A fotópályázatban részt vehetnek mindazon amatőr fotósok, akiknek munkája témájában és minőségében is megfelel a pályázatban kiírt feltételeknek. Az EURO-ÖKOLAND Hungary Alapítvány (mint szervező) fotópályázat keretében népszerűsíti Sárospatak kulturális értékeit, valamint természeti kincseit.

A közösségi akció célja, hogy minél szélesebb körben mozgassa meg nem csak a lakosságot, hanem a környező települések fotós tehetségeit, és az ő szemszögükből mutassuk be Sárospatak kulturális és turisztikai értékeit. A fotópályázat egy fordulós, a pályaműveket a https://www.eurookoland.hu/fotopalyazat oldalon lehet beküldeni.
A nyertes fotók készítői pénzjutalomban részesülnek, mely összértéke 100.000 Ft.

A díjazottak december 5-én ünnepélyes keretek között vehetik át a Cuvée Rendezvényházban (3950 Sárospatak, Kossuth Lajos út. 25.) a díjakat, illetve tekinthetik meg a zsűri által legjobbnak értékelt művekből nyíló fotókiállítást. A tárlat, következő év márciusáig várja az érdeklődő látogatókat a rendezvényházban.

fotopalyazatpatak00

KI VEHET RÉSZT A FOTÓPÁLYÁZATON?
A fotópályázat nyílt, bárki részt vehet rajta, aki elfogadta a versenykiírás feltételeit, és aláírta a fotópályázathoz szükséges jelentkezési lapot, valamint betöltötte 13. életévét. A fotópályázatról bővebb információt a www.eurookoland.hu oldalon olvashatnak.

PÁLYÁZNI AZ ALÁBBI KATEGÓRIÁKBAN LEHET
· Ahol jó kikapcsolódni: Sárospatak természeti kincsei nyomában,
· A környezetvédelem szerepe Sárospatak kulturális-turisztikai értékeinek megőrzésében.

ÉRTÉKELÉS
A képeket egy 3+1 tagú, szakmai zsűri értékeli. A legjobb 25 fotóból fotókiállítás nyílik a Cuvée Rendezvényházban, az első három helyezett fotós pénzjutalomban is részesül. A fotópályázat keretein belül közönségdíj is kiosztásra kerül, amelyet Sárospatak Önkormányzata ajánlott fel: a facebookon közönségszavazáson legtöbb like-ot szerző fotó rákerül a Sárospatakot népszerűsítő szuvenírekre.

Fontos határidők
– A fotók beküldésének kezdete: 2020. október 1.,
– a fotók beküldési határideje: 2020. november 5.,
– eredményhirdetés: 2020. december 5., 18:00h,
– kiállítás megtekinthető: 2020. December 5-től 2021. március 24-ig.

További információ kérhető:

Dr. Farkas Réka
+36 20 226 9568

Forrás: sarospatak.hu