Ha erősödik a hullám, biztosan beadatják

6555389shutterstock1739345507 scaled

Szeretne-e harmadik oltást? Erről kérdeztünk meg néhány embert.

„Szeretnék harmadik oltást. Az unokáim és a gyerekeim megnyugtatása miatt, nem szeretném semmilyen veszélynek kitenni őket” – mondta Kissfalvai Attiláné, aki még márciusban kapta meg a második oltását, és azt mondja, augusztusban pont lejár az ajánlott idő, és biztosan fog jelentkezni, de ebben majd a gyerekei segítségét kéri.

Jogos, hogy kötelező

– Sokan külföldre mennek nyaralni, mi direkt belföldi utazást választottunk, hogy ennyivel is csökkentsük a kockázatokat, de harmadik oltást nem szeretnék – hangsúlyozza Szabó Tóth Veronika.

– Nem kérek harmadik oltást, de az tetszik, hogy az egészségügyben kötelező lesz, erről beszélgettünk ma a kollégáimmal a munkahelyemen – erről Szabóné Kiss Krisztina beszélt. – Vannak olyan munkakörök, ahol teljesen jogosnak érzem, hogy nem egyéni döntés kérdése, hogy akarom, vagy nem akarom…

Ha a háziorvosom javasolni fogja, akkor hallgatni fogok rá – Vitéz Lászlóné

– Megnyugtató, hogy lehet választani, hogy akár be is oltathatom magam a harmadik oltással, de ennek még nem érzem szükséget, nemrég kaptam meg a másodikat – vélekedett Zsombor Csaba. – A családban már azok a gyerekek is megkapták, akiket nemrég regisztrálhattunk, így remélem, védettek leszünk.

– Én nem szeretnék harmadik oltást, nekem szerintem elég ez a kettő, amit eddig kaptam – kezdi Szombati Zsolt, majd hozzáteszi, azért figyelni fogja, hogy merre tart a járvány, de egyelőre abban bízik, hogy Magyarországot ez elkerüli, bár erre szerinte nincs garancia. – Ha azt látom, hogy újra erősödik a „hullám”, biztosan beadatom.

6555179joregno

– Én a háziorvosomat most akartam felhívni, hogy mit javasol. 75 éves vagyok, ha azt mondja, hogy a biztonságom érdekében kapjam meg, akkor hallgatni fogok rá – Vitéz Lászlóné így vélekedik a most kapott új lehetőségről. – Korábban is ő javasolta, hogy a betegségeim miatt melyiket kapjam, én bízom a szavában – teszi hozzá.

Forrás: Boon