Sátoraljaújhely: Lecsaptak a rendőrök: Évekig kényszerített németországi prostitúcióra magyar lányokat négy férfi

A kilenc magyar nőt Berlinbe vitték, kiszolgáltatott helyzetbe hozták őket, 10 milliós bevételüket pedig szinte teljesen elvették tőlük.

Nyomás alatt

Több nőt kényszerített a testük árulására négy sátoraljaújhelyi férfi az elmúlt évek során. A gyanúsítottak éveken keresztül félemlítették meg az említett nőket, aki határon túli prostitúcióra kényszerítettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Családban marad

A négy férfi a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi szerint id. B. Zsolt, ifj. B. Zsolt, B. Attila és B. János sátoraljaújhelyi lakosok. A férfiak rokoni, illetve baráti kapcsolatban állnak egymással és együtt futtatták a lányokat.

6 évig dolgoztak

A gyanú szerint a gyanúsítottak 2013. és 2019. között tevékenyen közreműködtek legalább kilenc, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nő Berlinbe történő kiszállításában és elszállásolásában azért, hogy ott prostituáltként dolgozzanak nekik.

4 2104 1024x576

Szoros póráz

Id. B. Zsolt, ifj. B. Zsolt, B. Attila és B. János az áldozatok prostitúciós tevékenységét szoros felügyelet alatt tartották, meghatározva számukra a munkavégzés időtartamát és pontos helyszínét, illetve a tőlük elvárt napi bevétel minimum összegét.

Nyolcszámjegyű bevétel

A négy férfi a lányok keresetét részben vagy egészben elvették, és azt saját megélhetésükre fordították. A hírek szerint a megalázott nőktől az évek során legalább 10 millió forintot gyűjtöttek be a gyanúsítottak.

Lecsaptak rájuk

A nyomozás végül elvezetett a négy férfihoz, akikre tegnapelőtt csapott le a tartózkodási helyükön a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bevetést Támogató Osztálya illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Rendőr-főkapitányság MEKTO Bükk Közterületi Támogató Alosztálya. Ebben segítségükre a Sátoraljaújhely Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség Kelet Magyarországi Határrendészeti Igazgatósága és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztálya volt.

Öt helyszín

A hatóságok nem kevesebb, mint öt helyszínen tartottak kutatást, ahol a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bizonyítékokat gyűjtöttek össze a nyomozók, úgy mint mobiltelefonok, SIM-kártyák és egyéb gyanús feljegyzések. Az említett tárgyak mellett készpénzt és egy személygépkocsit is lefoglaltak.

Bajban vannak

A gyanúsítottak kihallgatatását követően a rendőrség egy fő esetében kezdeményezte személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését, a többiek ellen emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Húzós büntetés

Az emberkereskedelem és a prostitúcióra való kényszerítés igen komoly bűncselekménynek számít, a police.hu információi szerint a gyanúsítottakat 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrök akcióban

Ezen a videón megnézhetik, hogyan csaptak le a hatóságok a gyanúsítottakra.

Képek, kiemelt kép, videó: Police.hu

Forrás: zempleninfo.hu Facebook

/kékvillogo.hu/