Milliárdokkal búcsúzik a kormány az egyszer használatos műanyagoktól

Júliustól búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter, aki szerint a zöld átállásból a magyar cégeknek is profitálniuk kell, így a műanyagiparban működő vállalkozások fejlesztéseit tíz milliárd forintos pályázattal segítik.

A cél az, hogy az itthon használt helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön - tette hozzá a tárcavezető a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A pályázat részleteiről megosztotta: a GINOP és a VEKOP programok forrásaiból

egy cég 20, de akár 400 millió forintos támogatásra is pályázhat,

az elnyert támogatásból pedig bővíthetik kapacitásaikat, modernebb technológiára válthatnak. A pályázatokat gyorsított eljárásban értékelik majd, így 4 milliárd forintnyi pályázatról már döntés is született, az elbírálás folyamatos, így hamarosan új vállalkozások kezdhetnek fejlesztésbe.

Forrás: Portfolio

 

 
Júliustól búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek. A cél az, hogy az itthon használt helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön

Júliustól búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek.👋 ♻️ A cél az, hogy az itthon használt helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön. 🌳 Ezért 10 milliárd forintos pályázattal segítjük a magyar vállalkozások zöld átállását. Részletek a videóban.🎦

Közzétette: Varga Mihály – 2021. július 6., kedd