Itt a kormány bejelentése: új oltási akciót indítanak

gulyas gergely kormanyinfo 465100

Kivételesen nem csütörtök délelőtt volt a héten a Kormányinfó, ugyanis Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerda délután 3-kor állt az újságírók elé. A miniszter bejelentette, hogy a kormány a 60 év felettiek számára, akik eddig nem vették fel az oltást, új oltási akciót indít, személyesen keresik meg az érintetteket. Ez meglehetősen új fejlemény, azonban egyáltalán nem váratlan annak fényében, hogy az uniós országok között elmaradt ennek a korosztálynak a beoltása idehaza. A tárcavezető az építőipari anyagok drágulását megfékező friss kormánydöntéseket is ismertette.

Új oltási akció indul idehaza

Jó hírekről tudunk beszámolni a járványügyi kérdések esetén. De ez nem azt jelenti, hogy nem lehetne viharfelhőket látni az égen - mondta. Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa - fejtette ki.

A delta variáns is azokat az országokat fogja veszélyeztetni, amelyek kevésbé oltatják be magukat - tette hozzá.

Jó eséllyel lesz negyedik hullám. De minden mutációval szemben védettséget nyújt minden Magyarországon alkalmazott oltóanyag. Az igaz, hogy míg a brit variáns is kétszer olyan gyorsan terjedt, mint az alapváltozat, de a deltánál ez még akár 6-7-szeres is lehet - fejtette ki.

Oltási akciót indít Magyarországon az operatív törzs. A 60 évnél idősebbek számára, akik nem vették még fel az oltást - emelte ki. Őket fel fogják keresni a háziorvosok és felajánlják nekik az oltást.

Személyre szabott lesz a megkeresés, készül majd egy lista azokról a 60 év felettiekről, akik még nem kaptak oltást. Hirdetési, pl. óriásplakát kampányt nem indít a kormány emitt. A medikusok fognak segíteni a háziorvosoknak ebben a feladatban, a kapcsolatfelvételben és a meggyőzésben - részletezte később egy kérdésre válaszolva. Ajtótól ajtóig viszik az akciót - jegyezte meg.

Akik nem oltatták be magukat, azoknál még súlyosabb is lehet a fertőzés, mint korábban - mutatott rá.

Ha valaki külföldre akar utazni, akkor az utazást megelőzően a konzuli szolgálatnál tájékozódjon, milyen feltételekkel lehet utazni az adott országba - magyarázta a tárcavezető. Érdemes letölteni az uniós igazolványt is - fogalmazott.

Forrás: Portfolio