Totális hőségriadó, akár negyven fok is lehet ma

38844737 466244ff5d1ca9632c728effb244038a wm

Ha éppen szabadnapjait tölti, egész jól járt, ugyanis szerdán szinte zavartalan lesz a napsütés, alig lesz felhő az égen. Csapadék sehol sem várható. Keleten gyenge északkeleti, a Dunántúlon mérsékelt déli szél fog fújni. Hajnalban 15–20, délután 32–38 fokot mérhetünk – írja az Időkép

Forrás: met.hu

Forrás: met.hu

Közben tizenkét megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, így Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. Ahol nem másodfokú, ott elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel lebarnul, ha strandra megy. 

Persze csak akkor, ha használ naptejet, mert anélkül inkább a vörösbe hajló szín és a felhólyagosodó bőr áldatlan hatásait érezheti pár napig. Szerdán ugyanis már az egész országban extrém lehet az UV-B sugárzás. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A meteorológiai szolgálat mindenkitől azt kéri, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, és napközben 11 és 15 óra között kerülje a napozást.

Forrás: Index