Újrahasználati Központ nyílik Szerencsen

A Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. évben Újrahasználati Központ (ÚK) létrehozásával bővíti szolgáltatási körét, ezáltan is fejlesztve a Zemplén térség hulladékgazdálkodási rendszerét.

A Zempléni Újrahasználati Központ fő célja, hogy megelőzzék a hulladékok keletkezését; a még használható és jó állapotú tárgyak ne a hulladéklerakóba, hanem a környezettudatos otthonokba kerüljenek.
A központ a szolgáltatási területek középpontjában, Szerencsen nyitja meg kapuit 2021. szeptemberében, azonban a tárgyak térítésmentes leadására már 2021. május 4-től lehetőség van. A már szükségtelenné vált tárgyakat, eszközöket a jelenleg is üzemelő hulladékudvarokban, a hulladéktól elkülönítve, a szokásos nyitvatartási időben veszik át.
A leadható tárgyak köre:
• lakberendezési tárgyak, bútorok,
• sporteszközök pl. kerékpár, labda, roller stb.,
• konyhai eszközök,
• könyvek,
• feleslegessé vált, de még biztonságosan használható (nem elektromos) eszközök.
A tárgyakat, a központ őszi nyitása után jelképes összegért tudják majd megvásárolni a lakosok. Az Újrahasználati Központ működéséről további információk olvashatók a www.zhk.hu/ujrahasznalatikozpont weboldalon.
 

Forrás: Szerencsi Hírek Facebook