Védőszereket adományozott a Heiche Hungary Kft. /Sátoraljaújhely - Sárospatak/

COVID elleni védőszereket adományozott három sárospataki intézménynek a sátoraljaújhelyi Heiche Hungary Kft.

heiche01

Nem csak saját működésének biztosítására, környezetére is gondol a német hátterű, sátoraljaújhelyi Heiche Hungary Kft. és nem csak beszélnek, cselekednek is. A napokban nagyértékű adománnyal érkeztek Sárospatakra, abba a városba ahol évek óta munkaerő utánpótlásuk részeként a helyi református szakgimnáziummal működnek együtt. Mostani támogatásuk a sárospataki rendőrkapitányság, a mentőszolgálat a városi rendelőintézet részére szól. COVID elleni védőszereket, ezen belül is fertőtlenítőszert és FFp2 maszkokat illetve normál, textil védőmaszkokat adományoztak a szervezeteknek a lakosság védelme érdekében.
Ralf Lutz, a Heiche Hungary Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy ők is érzékelik azt, hogy javában benne vannak a járvány 3. hullámában. Ez a 3. hullám a, a Heiche Hungary Kft-t is elérte, igaz csak 3-4 dolgozójuk érintett. E mellett természetesen meghozták a szükséges védelmi intézkedéseket, hogy valahogy elejét vegyék a vírus terjedésének és, hogy megőrizhessük a munkahelyeket. Éppen ez az oka a segítségnyújtásunknak is emelte ki Ralf Lutz. Egyrészt nagyon fontosak számunkra a munkatársaink, másrészt egyidejűleg a polgármesteri hivatalon keresztül ezt a három intézményt szeretnénk segíteni a védekezésben – tette hozzá az ügyvezető.

 heiche02

A társaság a város polgármesterét kérte fel, hogy juttassa célba a támogatásokat. Aros János kiemelte, elismerésre méltó gesztus a vállalkozástól, hogy támogatják a védekezési tevékenységet. A Heiche vezetői több pataki intézménnyel is kiemelten jó kapcsolatot ápolnak, társadalmi felelősségvállalásuk pedig figyelemre méltó. Azzal együtt, hogy mint gazdasági társaság számukra sem könnyű a mostani járvánnyal terhelt időszak, mégis fontosnak tartották, hogy segítség a védekezés feladatait – emelte ki a polgármester.
A Heiche Hungary támogatását már átvették az önkormányzatnál a támogatott szervezetek.

Forrás: sarospatak.hu