Hétvégére várható az áradás tetőzése a Bodrogon

 bodrog1

Napról-napra folyamatosan emelkedik a Bodrog folyó vízszintje. Nem csak térségünkben, de a vízgyűjtő területeken is kiadós eső hullott az elmúlt időszakban.

Február 8-án 14 órakor 537 cm-es vízállást mértek a folyó sárospataki vízmércéjén, vagyis továbbra is I. fokú készültség van a szakaszmérnökségen – közölte lapunkkal az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője, Siklós Gabriella. Miután nem tudható, hogy a következő napokra előrejelzett csapadék milyen formában érkezik majd – ezért jelenleg azzal számolnak, hogy amennyiben enyhe idő marad és esőzés lesz, akkor várhatóan a hétvégén tetőzik az árhullám Sárospataknál, megközelítve a másodfokú készültséget – közölte a szóvivő. Siklós Gabriella elmondta azt is, hogy a belvizes területek száma is kezd jelentős lenni, de komolyabb beavatkozásokra még nincs szükség.

bodrog2

Az OVF honlapjáról egyébként az is kiderül, hogy a legnagyobb vízállást a Bodrog folyó esetében 1990. március 14-én mérték, akkor a harmadfokot is meghaladó 740 centiméteres vízállással tetőzött a folyó.

Forrás: sarospatak.hu