Megérkezett a hó Magyarországra: ezekben a megyékben reggelre kifehéredett a táj

megerkezettahoborito

A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap. Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig az előrejelzések szerint.

Havazást hozott a mediterrán ciklon a nyugati határvidékre és a Bakonyba, írja az Időkép. Egy mediterrán ciklon hatására többfelé alakult ki csapadék a Dunántúlon. A legtöbb helyen eső esik, de hidegebb nyugati határvidékén és a Bakonyban havazással indult a nap.

Ahogy a képeken látható, Sopron és Szombathely környékén már párcentis hó borítja a tájat, de például Ágfalván, Kópházán, Toronyban, Veszprémben is esett olvasói jelzések alapján.

Pár centis a hótakaró Sopron és Szombathely környékén.
https://www.idokep.hu/hirek/megerkezett-a-ho-a-dunantulra

Köszönjük a fotókat Payer Patriknak (Kópháza), Kovács Lászlónak (Torony) és Szittyai Gergőnek (Ágfalva)!

Több próbálkozása is lesz a télnek hétvégéig, szerda után pénteken újabb mediterrán ciklon kecsegtet egy kis hóval. A csütörtök szárazabb időt tartogat, csak itt-ott fordulhat elő zápor, hózápor. Pénteken azonban dél felől egy újabb mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, ami újabb havazást hozhat az Alpokaljára és a Kisalföld térségébe, míg délen havas eső, hó felváltva alakulhat ki. Délután már inkább csak délen eshet kevés eső, fokozatosan megszűnik a csapadék.

A tél következő dobása vasárnap jöhet, amikor délnyugat felől megközelít bennünket a következő mediterrán ciklon - írják előrejelzésükben.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Hello Vidék