Koronavírus Magyarországon: hat megyében és Budapesten találtak új fertőzötteket

koronavirus 20200824

Az elmúlt 24 órában 36 új fertőzöttet találtak Magyarországon, Budapest mellett Pest, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Utóbbi megyében 17 új fertőzött van, ezzel az elmúlt egy hétben már 38-cal emelkedett ott a fertőzöttek száma. Nincs új elhunyt az országban.

36 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5191 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

koronagrafikon 1

Az elhunytak száma változatlanul 613 fő, 3695-en pedig már meggyógyultak.

koronagrafikon 2

Az aktív fertőzöttek száma 883 fő. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 43%-a budapesti. 59 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen - közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

koronagrafikon 3

Budapest mellett Pest, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, avlamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találtak az elmúlt 24 órában új fertőzöttet. Utóbbi megyében 17 új fertőzött van.

koronaterkep 1

Budapest után Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találták az elmúlt egy hétben a legtöbb új fertőzöttet, szám szerint 38-at.

koronaterkep 2

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért

szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra, amire az e heti kormányülésen tesz javaslatot az Operatív Törzs.


További részletek hamarosan!

Forrás: portfolio.hu