Letették a cigándi tanuszoda alapkövét

 

Ismét fontos mérföldkőhöz érkezett Cigánd városa, letették a tanuszoda alapkövét!

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének megfelelően Cigándon is épül tanuszoda melynek az alapkövét helyezték el az épülő létesítmény helyszínén 2020. október 9-én.

A tanuszoda kivitelezését a budapesti székhelyű MHM Product Kft. végzi nettó 626,2 millió forintért.

A Makovecz tervező iroda tervei alapján készülő tanuszodában két tanmedence lesz, amely teljesen beleillik a Cigánd Városát eddig is meghatározó modern építési stílusba. A kisebbik medence 10x6x0,8, a nagyobb 25x15x1,9 méteres lesz. Az uszoda hasznos alapterülete 1 344 négyzetméter. A Cigándi Tanuszoda elsődleges feladata a kötelező testnevelés órák keretében végzett úszásoktatás lesz a Bodrogközben élő gyerekek részére.

Az ünnepségen részt vett Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Dr. Hörcsik Richárd, Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, Becsky András, a Magyar Úszószövetség alelnöke és a Beruházási Ügynökség képviselői.

Az ünnepségen Szabóné Horváth Eszter és Némethy Viktória előadásában hallhatták a Vigyázz a madárra című dalt, valamint Szepesy Judit szavalatában, Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versét.

 Polgármester Úr beszédében kiemelte, hogy nagyon hálás Magyarország Kormányának a lehetőségért. Kiemelte azt is, hogy a Bodrogköz lakossága megérdemelt egy tanuszodát, hiszen a cigándi iskolás gyerekek eddig Sátoraljaújhelybe, vagy Kisvárdába jártak úszásoktatásra.

 A tanuszodát a tanórák lezajlása után a térség minden lakója látogathatja majd rekreáció céljából.

Fontos megjegyezni, hogy az intézmény fenntartása állami feladat lesz, így nem terheli majd a város költségvetését.

Alapkőletétel (fotók) - 2020.10.09.

KÉPGALLÉRIA IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ

Forrás: cigand.hu