Sárospatak: Nyílt napból cserkésznap

cserkesznap sarospatakon

A 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki cserkészcsapat szeptember 19-én tartotta szokásos évi nyílt napját a Református Ifjúsági ház udvarán, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a cserkészettel, cserkészekkel, életmódjukkal, tudástárukkal.

A csapat birtokában lévő játékokkal játszhattak, melyek egy része máshol nem játszható (pl. karikázás, mocsárjárás, krumplipuska lövészet, ágyújáték, stb.) A járványhelyzet miatt (?) az érdeklődés a vártnál is szerényebb volt, ezért a cserkészek felhasználva az alkalmat mások szórakoztatása mellett magukat is szórakoztatták, végigjátszották az összes kihelyezett játékot, és a zsíros-lilahagymás kenyérből sem sok maradt.

Még mielőtt kellemesen elfáradva hazamentek volna, új terveket szövögettek azzal kapcsoltban, hogyan lehetne megszólítani azokat a korosztályokat, akik közül kikerülnének a jövő cserkészei. A szórólapok, plakátok kihelyezése, Sárospatak honlapján való megjelenés, folyamatos facebook jelenlét kevésnek bizonyul.

A két világháború között ezek a lehetőségek még nem voltak adottak, Sárospatakon még is négy cserkészcsapat tevékenykedett nem kevés létszámmal. Vannak városok ma is, ahol több cserkészcsapat is tevékenykedik, mert a cserkészet a szülők, pedagógusok és főleg a fiatalok között népszerű, menő dolog. Nem a ruha miatt, inkább a mögötte lévő tudás, lelkület, jellem a lényeg. A jövőbe vetett hitben tértek haza a cserkészek, testben elfáradva, de lélekben felfrissülve.

Nagy György, st. cspk. 763. sz cscs. beszámolója

Forrás: sarospatak.hu