Sárospatak: Egy hét kalózkaland az ÉLMÉNYTÁBORban

elmenytabor 1

A Sárospataki PLASZTIK Kulturális, Szabadidő és Sport Egyesület 2020. július 27-31-ig ÉLMÉNYTÁBORt szervezett, melynek a hercegkúti Zemplén Ifjúsági Tábor szolgált helyszínéül. A csodás környezet adta lehetőségeket kihasználva, – a rendkívüli helyzethez alkalmazkodva az ajánlatokat betartva- bentlakásos és bejárós formában táborozhattak a gyerekek.

A hét témája kalózkaland volt, a feladatok, tevékenységek e téma köré szerveződtek. A hétfői ismerkedési feladatok után, kalózcsapat alakítás és palackposta üzenet készítés következett. Este ismerkedési estet tartottunk, ahol disco és karaoke party biztosította vidám hangulatot.

Kedden kincskereső túrára indultunk, ahol a különböző akadályokat teljesítve rejtvényeket megfejtve kellett megkeresni az elrejtett kincseket (fűben, földben, fán). Délután vadászati előadáson Zemplén állatvilágába kalauzolta el a gyerekeket Takács Donát, rengeteg élményt megosztva egymással. Este az egyesület tagjai lepcsánka-partyra hívták a gyerekeket, majd az elmaradhatatlan bátorság próba következett.

Szerdán délelőtt a sportversenyek kerültek a középpontba, míg délután kreativitásukról tehettek tanúbizonyságot a “kalózok, ötletes hajókkal. Az esi program Ki, mit, tud? volt, melyre szép számmal jelentkeztek fiúk-lányok vidám előadásokkal.
Csütörtökön délelőtt a csapat megismerkedhetett a Timkó családdal, akik bevezettek minket az aszúzselé-készítés rejtelmeibe. Eközben persze folyamatosan kemény munkával készültek a vállalkozó szellemű gyerekek, hiszen a családi est meglepetés műsorának koreográfiáját tanulták Noszály Kamilla vezetésével. Az este folyamán örömmel láttuk, hogy nem csak a táborozó gyerekek, hanem szüleik között is új barátságok szövődtek. A hangulatot a cukorkaeső tovább fokozta gyerekek és felnőttek örömére. Este mozizni hívtuk a táborlakókat, akik pattogatott kukoricát majszolva Pán Péter kalandjain szórakozhattak.

Pénteken a már szokásosnak mondható tréfás csapatvetélkedő után még mindig volt a tarsolyunkban meglepetés, ugyanis kalóz divatbemutatót szerveztünk. Minden csapat két-három modellje mutatta be a kor divatját. A bemutató szintén remek hangulatban telt, vidám pillanatokat szerezve kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hét zárásaként palackposta-bontással a hétfőn elrejtett üzenetek felolvasása és a jutalomtallérok begyűjtése, majd ezt követően az izgalmas, vidám hét eredményhirdetése következett.
Köszönet a szülőknek a bizalomért, az egyesület valamennyi tagjának a segítségért, támogatásért! Csodás egy hét volt, csodás csapattal.

Jövőre újból várunk az ÉLMÉNYTÁBORba!

Sárospataki PLASZTIK SE beszámolója

Forrás: sarospatak.hu