Vigyázat, ál-tesztelők! Így is vigyázzunk az idősekre!

al tesztelok 02

A trükkös csalók minden helyzethez alkalmazkodnak, a jelenlegiben is előkerültek.

A közösségi média felületén több posztot is lehet látni, amely szerint idegenek csengetnek be – főleg idős emberekhez – azzal az ürüggyel, hogy koronavírus tesztet végeznek el az ott lakókon. A trükkös csalók, tolvajok tárháza kifogyhatatlan, az aktuális élethelyzethez igazodnak „meséikkel”, hogy becsapják az áldozataikat! Ne higgyenek nekik!

A rendőrség tanácsai

Az áldozattá válás elkerülése érdekében tájékoztassák idős hozzátartozóikat felhívásainkról! Érdemes megfogadni a rendőrség tanácsait:

– Ne bízzon meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben és semmilyen indokkal ne engedje be őket az otthonába!

– A hívatlan látogatóktól – bárkinek adják is ki magukat – minden esetben kérjen igazolványt! A cégek valódi munkatársai fényképes azonosító kártyával rendelkeznek, amit intézkedésük során felmutatnak, ellenben a csaló szélhámos nem rendelkezik ilyen okmánnyal.

– Amennyiben a hívatlan vendég már akarata ellenére belépett otthonába, ne hagyja egy pillanatra sem felügyelet nélkül!

– A koronavírusról folyamatosan frissülő információkat hiteles, megbízható forrásból szerezhet a  https://koronavirus.gov.hu/  oldalon.

– Amennyiben gyanús körülményt észlel, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es telefonszámon!

Forrás: boon.hu