A vírus vámszedői hamis pályázati kiírásokkal verik át a bajba jutottakat

a virus vamszedoi 02

Pályázati álhírek, hamis információk terjednek a koronavírussal összefüggő fejlesztéspolitikai intézkedésekről.

A közösségi oldalakon és e-mailes körlevelekben egyre több valótlan állítás, minden alapot nélkülöző híresztelés terjed új pályázati lehetőségek megnyitásáról, a megvalósítás alatt álló, uniós társfinanszírozású projektek elszámolási szabályainak változásairól.

A veszélyhelyzetet kihasználva mások mellett pályázatíró vállalkozás is hamis információkkal házal, így próbál új ügyfeleket szerezni.

Nézzük meg alaposan, hogy honnan tájékozódunk!

A kormány és a fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiemelt célja az emberi élet és egészség védelmén túl, hogy hatékonyan kezelje a koronavírus gazdasági hatásait, gyors intézkedésekkel járuljon hozzá a magyar vállalkozások, a magyar emberek munkahelyeinek megtartásához.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra kéri a kedvezményezetteket és leendő pályázókat, hogy körültekintően, kellő kritikával tájékozódjanak, a fejlesztéspolitikai beavatkozásokról és a pályázatokról szóló hiteles, naprakész információkért minden esetben a hivatalos kormányzati portálokat, vagyis a  kormany.hu  és a  palyazat.gov.hu  oldalakat keressék fel.

Forrás: boon.hu