A tarcali Andrássy Rezidencia Wine Hotel új tulajdonosa Tiborc István BDPST Zrt. nevű cége

 wine hotel

Tavaly novemberben új tulajdonosa lett a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spanak, miután Mészáros Lőrinc Témadesign Kft.-jétől Tiborcz István BDPST Zrt. nevű cége megvásárolta azt. Az üzlet újabb érdekessége, hogy a BDPST Zrt. bankhitelből finanszírozta ezt a bevásárlását, ez látszik ugyanis a cégbírósághoz benyújtott adatok alapján – számol be róla a Privátbankár.hu. A lap szerint a megvásárolt üzletrészt a Magyar Fejlesztési Bank zálogjoggal terhelte, és Tiborczék mintegy 881 millió forintnyi banki kölcsönből finanszírozták az ügyletet.

Korábban Mészáros Lőrinc cége, a Témadesign Kft. is vett fel hitelt a szállodára. Az Opten adatbázisa alapján akkor a Gránit Bank jegyezte a zálogjogot, méghozzá 550 millió forint értékben.

A lap úgy összegez, Tiborczék “nem tettek rossz lóra az ötcsillagos szállodával”, mivel a hotel korábban 324,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül új szobák kialakítására és a belső terek felújítására.

Forrás: hvg.hu