A fertőtlenítésnek is van magasabb szintje

fertotlenites 02

A tanévkezdéssel az iskolák nagy próbatétel előtt állnak a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt.

A gyakori szellőztetést nem szabad elhagyni, de érdemes megnézni, milyen más módszereket ajánlanak még a fertőtlenítésre a szakemberek.

UVC-fénycsövek

Az UVC germicid fénycsövek vagy lámpatestek alkalmasak a levegő, víz és a felületek hatékony fertőtlenítésére. A germicid fényforrások csíramentesítő hatása segíti a steril körülmények elérését zárt helyiségekben. Az UVC-fényt kibocsájtó higanylámpák páratlan hatékonysággal bírnak a vírus, penészgombák, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok ellen. Fontos, hogy ezeket a baktériumölő lámpákat csak megfelelő berendezésekben és olyan zárt helyiségben szabad használni, ahol üzemeltetés közben senki nem tartózkodik. Éppen ezért elsősorban egészségügyi intézmények, közösségi terek, iroda- és ipari létesítmények helyiségeinek fertőtlenítésére ajánlják.

Ózongáz

A fertőtlenítés egyik hatásos módja az ózongázzal történő kezelés is. Az ózongenerátorok általában felhasználhatók a lakások, közösségi terek és egyéb helyiségek fertőtlenítésére is. Ügyelni kell arra, hogy be legyen állítva az időzítő, és soha ne tartózkodjon senki a kezelt helyiségben, amikor a gép be van kapcsolva, beleértve háziállatokat és az érzékenyebb növényeket is.

Sekusept por

Az eszközfertőtlenítésre használatos Sekusept porból készített oldat kiválóan fertőtleníti a házi készítésű, az FFP1-es és FFP2-es, szénszűrő nélküli maszkokat is. A porból, csapvízzel készített 2 %-os oldatba úgy kell belehelyezni a maszkokat, hogy azokat az oldat teljesen elfedje, és körülbelül félóráig kell benne hagyni. Figyelem, puszta kézzel nem szabad az oldathoz érni, használjunk fából készített spatulát, kesztyűt vagy egyéb segédeszközt!

Forrás: boon.hu