Épül az új piac Sárospatakon

uj piac spatak 01

Nyárra készülhet el az új piac Sárospatakon, ezzel együtt újra élettel telhet meg az egykoron ezrek által látogatott terület.

Sokan emlékeznek még a vasútmentén található egykori MDF piacra. Ott szinte minden (is) kapható volt, majd az évek és a vonatkozó előírások változásával a piaci funkcióra alkalmatlan lett a terület. Napjainkban már a megújításán dolgoznak.

A sokáig funkció nélküli terület – annak ellenére hogy le volt zárva – egyszer csak egyfajta lerakóként kezdett működni, napról napra gyűlt ott a törmelék, időnként a szemét is. Már akkora kupacok alakultak ki, hogy nem lehetett felettük átlátni.

Első lépésként állami támogatással a terület takarítását, az ott található törmelék semlegesítését végeztük el, több mint 30 millió forintból – mondta Aros János. Egy TOP pályázatban ( Barnamezős területek rehabilitációja) pedig lehetőségünk adódott arra, hogy újra hasznosítani tudjuk a területet. Egy új piac és szabadidős tevékenységet kiszolgáló létesítmény épül, zárt parkolóval, teljesen új infrastruktúrával, kamerarendszerrel, utcabútorokkal és parkosítással. A beruházás összköltsége megközelíti a bruttó háromszáz millió forintot.

Természetesen a most használatos piacot – melyet szintén néhány éve újítottunk fel – nem zárjuk be, az megmarad ma ismert formájában és funkciójával együtt– mondta a polgármester. Az új piacon terveink szerint műszaki cikkek, vegyes áru, ruhaneműk vagy akár járművek árusítására is lehetőség lesz a jövőben. Aros János hozzátette, várhatóan nyáron már üzemelhet az új közösségi tér.

Forrás: sarospatak.hu