Egy tokaji gin lett a világ egyik legjobbja

gintokaj

A brit The Spirits Business szaklap által évente megrendezett The Gin Masters versenysorozatán a legmagasabb, Master elismerésben részesült a Seven Hills Distillery Tokaj ginje – adta hírül a díjnyertes főzde. A Tokaj Gin egy összesen 21 fűszert tartalmazó prémium kézműves gin.

Ugyan nem a Tokaj Gin az első hazai gin, melyet alkotói a nemzetközi piacon is megmérettettek, de

AZ ELSŐ, AMELY A PIACVEZETŐ LONDONI SZAKLAP, A THE SPIRITS BUSINESS ÁLTAL ÉVENTE MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ THE GIN MASTERS VERSENYSOROZATON A LEGMAGASABB, MASTER ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT.

A versenysorozat 2008-as indulása óta mára a világ egyik legrangosabb szeszesitalipari megmérettetésévé nőtte ki magát, ahol az italokat összesen 16 különböző kategóriában értékelik a szakma legjobb érzékszerveivel rendelkező bírák – emeli ki a Magyar Mezőgazdaság cikke.

A Seven Hills Distillery egy kis kézműves whisky- és gin-főzde Bodrogkisfaludon, mely 2020 őszén nyitotta meg kapuit, és engedett betekintést az érdeklődőknek, hogy mit, miért és hogyan csinál annak érdekében, hogy helyi alapanyagokból világszínvonalú italokat készítsen.

gintokaj02

A Seven Hills Distillery kézműves whisky- és gin-főzde üzlethelyisége BodrogkisfaludonFORRÁS: SEVEN HILLS DISTILLERY

Szinte el sem hisszük, hogy tegnap még egy zempléni kis parasztházban egyszerűen csak gint főztünk, majd mára kiderül, hogy ugyanitt a világ élvonalába tartozó italt készítjük” – nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere.
Természetesen minden italgyártó cég szeretne a termékeivel nemzetközi díjakat nyerni, de az, hogy ez nekünk a megnyitásunkat követően alig három hónapon belül, az első kereskedelmi tételünkkel sikerül, ezt a legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna.”

Az üzem tulajdonosa hozzátette: “Az meg külön öröm a számukra, hogy megmutathatják a világnak, hogy Tokaj-hegyalja már rég nem csak a borról szól.”

Forrás: tokaj.hu