A megbontott szakasz felújítási munkálatai elkészültek a tokaji Erzsébet királyné Tisza-hídon

megbontotszakasz

Augusztusban megkezdték a híd rakamazi oldalának északi részén a pályalemez bontási munkálatait, annak érdekében, hogy az elhasználódott vasbeton pályalemez két szélső 1-1,5 m széles sávját a konzolszerkezetekkel egyben újjáépítsék a megmaradó középső sávhoz csatlakozva.

A kiviteli tervek alapján elkészült hídnegyedet a gépjárművel közlekedők 2020. december 22-én (kedden), 12:00 után újból forgalomkorlátozások nélkül használhatják.

Az „Erzsébet királyné” Tisza-híd északi részén lévő gyalogjárda a gyalogosok részére nem kerül megnyitásra a baleseti kockázat miatt, de a híd déli oldalán továbbra is biztosított a gyalogos közlekedés.

A közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében a híd több ütemben kerül felújításra. A következő ütem keretében a híd rakamazi oldalán található déli rész bontására és újraépítésére kerül sor, mely félpályás forgalomkorlátozással jár, előreláthatólag 2021. január második felétől.

A beruházás a tervek szerint 2021. IV. negyedévére készül el.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,1 milliárd forint értékben.

NIF Kommunikáció
fotók: Erdős József (Fotók a forrás oldalon megtekinthetők)

Forrás: tokaj.hu