Tanulják a digitális világot a cégek

digitalisvilag

Az elektronikus csatornák használatában azt az ugrásszerű fejlődést, ami most érzékelhető, „békeidőben” 5-8 év alatt érték volna el a cégek.

A vállalatok szervezeti struktúrájának átalakítása, az informatikai eszközök használatához szükséges készségek megismertetése és a dolgozók motivációjának fenntartása jelenti a legnagyobb kihívást a cégvezetők számára, ha a koronavírus-járvány okozta megváltozott körülmények között is fenn akarják tartani a fejlődést – derül ki az IBM nemrégiben nyilvánosságra hozott tanulmányából. A 20 iparágban, 22 országban több mint 3800 felső vezető megkérdezésével készült felmérés egyik legfőbb tanulsága, hogy a vállalati körben felgyorsult a digitális átállás. A cégvezetők 66 százaléka úgy nyilatkozott: a pandémia idején számos olyan változást sikerült megvalósítaniuk, amelyet korábban a technológiai lemaradás és az alkalmazottak ellenállása miatt nem tudtak véghez vinni.

A tanulmány rávilágított arra is, hogy a vállalatvezetőknek nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az alkalmazottaikra is. A tavasz óta tartó bizonytalan időszakban különösen fontos szerepet játszik a megértő és együttérző vezetői magatartás a munkatársak önbizalmának, hatékony munkavégzésének és jólétének fenntartásában.

A működtetés felelőssége

– A koronavírus megjelenése óta a vezetői döntéseket nem a személyes félelem motiválja, hanem a cég folyamatos és kiszámítható működéséért érzett felelősség – értékeli a pandémiás időszaknak a megyei vállalkozásokra gyakorolt „mellékhatását” Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Úgy látja: egyedi és gyors döntések születnek, de lényeges változások a munkaszervezésben vagy a munkavállalókat érintő támogatásokban egyelőre nem tapasztalhatók.

Az üzleti koncepciókban, az értékesítési technikákban és a vevőkkel való kapcsolattartásban viszont érzékelhető átalakulásokkal szembesülni. De megváltozott a nagy cégek hozzáállása a helyi kis- és középvállalkozásokhoz is, rugalmasabbá és nyitottabbakká váltak, hiszen a kiszámíthatatlan nemzetközi áruforgalom miatt is elemi érdekükké vált, hogy a gyártáshoz minél közelebb találják meg a beszállítóikat. A kapcsolatfelvételt segíti a kamara mentorprogramja, amelyben olyan globális piacon működő vállalatok állnak támogatóként a megyénkben dolgozó kis- és középvállalkozások mellé, mint a Bosch, a Joyson vagy a SEGA.

Elkerülhetetlen az online

Egyértelmű, hogy a vírusjárvány megerősítette a digitális eszközök használatát, és ma már azok is igénybe veszik ezeket, akik korábban elutasították vagy úgy vélték, hogy érdemben nem veszik hasznát. Azt az ugrásszerű fejlődést, ami most érzékelhető, „békeidőben” 5-8 év alatt érte volna el a vállalkozói szféra, amely számára az online üzletszervezés az elmúlt hónapokban megszokott gyakorlattá vált.

Az otthoni munkavégzés azonban nem minden munkavállalóra értelmezhető, hiszen míg a műszaki és gazdasági menedzsmentet igen, a gyártósori szerelőket nem lehet bevonni ebbe a körbe. Kérdésként merülhet azonban fel, hogy az online-ra alakított szervezeti rend nem szakítja-e el teljesen a cégvezetést az alkalmazottaktól.

A digitális átállás a megyei kamara elnöke szerint jelenleg többnyire a munkahelyen belüli kommunikációt szolgálja. Ennek a későbbiekben gazdasági racionalitása is lehet, hiszen jelentős költségcsökkentő tényező. A skandináv államokban ez a típusú munkavégzés közel 30 százalékos arányt képvisel, míg ez Magyarországon még a jelen helyzetben is jóval 10 százalék alatt van.

Home office kultúra

– A home office kultúrát mindenesetre tanulnia kell a munkáltatónak és a munkavállalónak egyaránt, és ennek a szabályai a következő félév gyakorlatában ki is alakulnak majd – vetíti előre Bihall Tamás, aki a személyes távolság ellenére az új típusú szervezeti struktúrában nem lát feszültséget.

Az online térben való működés felkészületlenül érte a megyénkben működő mintegy 30 ezer kis- és középvállalkozás jelentős részét. Az élet kényszeríti ki, hogy rohamléptekkel pótolják az informatikai fejlesztéseket és megszerezzék a működtetéshez szükséges tudást. Támogatásukat szolgálja az uniós forrásból elindított Modern vállalkozások program, amelynek éppen az a feladata, hogy a digitális átállást segítse. A program keretében ráadásul a jövő év elejétől újra lehet majd pályázni tárgyi eszközök beszerzésére is.

(A borítóképen: Ma már azok is igénybe veszik a digitális eszközöket, akik korábban elutasították azokat)

Forrás: boon.hu