Megjelent a „0” százalékos kamatozású Széchenyi Kártya

matolcyi

Már igényelhető a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára kialakított teljes kamat-, kezelési költség- és bírálati díjmentes új Széchenyi Turisztikai Kártya – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a KAVOSZ Zrt. közös törekvései eredményeképp a COVID-19 koronavírus járvány miatt jelentős nehézségekkel küzdő turisztikai szektor segítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel került bevezetésre.

Az új konstrukció a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalását szolgálja, vagyis a vállalkozások

1, 2 vagy 3 éves futamidejű szabadfelhasználású folyószámlahitelt igényelhetnek 250 millió forint maximális hitelösszegig

a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén.

A Széchenyi Turisztikai Kártya konstrukció keretében a kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére

> 100% kamattámogatást,
>100% bírálati díjtámogatást,
>100% kezelési költségtámogatást nyújt.

A hitelt azon vállalkozások igényelhetik, amelyek

> a turisztika ágazatban tevékenykednek (a jogosulti tevékenységek közé tartoznak pl. a szálláshelyszolgáltatás, vendéglátás, rendezvényszervezés egyes területei, utazásszervezés, utazásközvetítés, különjárati autóbuszos személyszállítás ágazatok stb.),
ezen jogosulti tevékenységet vagy tevékenységeket legalább január 1. óta végzik,
és ezekből származott a 2019. évi bevételük legalább 30%-a.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a Széchenyi Turisztikai Kártya régóta várt termék, melynek életre hívása mögött széleskörű szakmai konszenzus áll. Az igényeket felmérve és meghallgatva született meg a döntés az ágazat számára kialakított hiteltermékről, amely azonnali és tényleges segítséget nyújt a vállalkozásoknak. Az új konstrukció kifejezetten a turizmus élénkítését, támogatását szolgálja, és kizárólag a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára elérhető.

Az új, kiemelt támogatású Széchenyi Turisztikai Kártya már igényelhető országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák, és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon mostantól elérhetőek.

A vezérigazgató kiemelte továbbá, hogy a teljes Széchenyi Kártya Programban a válságkonstrukciók keretében, azok bevezetése óta az igényelt hitelösszeg meghaladja a 463 milliárd forintot, közel 16 ezer db benyújtott hiteligényléshez kapcsolódóan.

Forrás: portfolio.hu