Sárospatak-Tokaj térsége közösségi lehetőségeket kínál

Nem hiába szerepel már a címében is a pataki EFOP pályázatnak, hogy „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben”. A programban mások mellett a SzSzC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium is részt vett.

https://sarospatak.hu/wp-content/uploads/2021/04/p1190982-768x576.jpg 768w" alt="" width="500" height="375" class="aligncenter wp-image-64483" />2019 és 2020 augusztusban is ötnapos bentlakásos tábort tartottak Pusztafaluban, az Öreg Bence turistaházban. 2020 nyarának végén már  a COVID-19 helyzetre tekintettel szigorú protokollt tartottak be a diákok érdekében.

A pusztafalui helyszínen eltöltött 5 nap során nagyon sok programot kínáltak a diákoknak. Reggeli hangos, zenés ébresztő, reggeli torna, csapatépítő programok, bátorságpróba, bátorrá avatás, természetismereti, tájékozódási, nyelvészeti, lövészeti és drónos, sportos  ügyességi versenyek. Meglátogatták Zemplén legmagasabb pontját, a Nagy-Milicet, a Károlyi-kilátót, a Tolvaj-hegyet, a Szlovákia területén található, a magyar oldalról megközelíthető Izra-tavat. Mind a két évben az utolsó este hatalmas tábortüzet raktak, amit közös éneklés, karaoke party, vonatozás és tánc kísért. A táborok utolsó napján a diákok a Füzéri vár megtekintése során megismerhették a környék természeti adottságait, növény- és állatvilágát, tájékozódhattak a környék történelmi és irodalmi nevezetességeiről.

A tokajiak bentlakásos tábora az EFOP-3.9.2-16-2017-00030 számú, „Humán kapacitások fejlesztése a Sárospatak – Tokaj térségben” című pályázati program keretében valósul meg.

Forrás: sarospatak.hu