"Fejlesztések Pálházán" Lényeges, mert ellátnak több környező települést

palhaza 02

Az egészségügyi beruházáscsomag sokat javít majd a feltételeken.

– A jelenleg Pálházán zajló fejlesztések közül kiemelkedik az egészségügyi beruházáscsomag, amely sokat javít majd a feltételeken – mondta Szebeni Endre, az ország legkisebb városának polgármestere. – Ezek részben az európai uniós, úgynevezett TOP-os pályázatból, valamint a Magyar falu program lehetőségeire alapozva valósulnak meg. A feltételek javítása azért is lényeges, mert bizonyos egészségügyi szolgáltatások terén 18 környező települést lát el Pálháza – magyarázta a polgármester. A kisvárosban háziorvosi, fogorvosi rendelők, orvosi ügyelet, védőnői helyiség, sőt egy úgynevezett mentési pont is található, ahol napközben egy várakozó mentőautó rövidíti le szükség esetén a kivonulási időt, ha a hegyközi települések lakói vagy az ott pihenő turisták bajba kerülnek. Pálháza polgármestere kiemelte: most azt próbálják elérni, hogy a mentőautó éjszakára is maradjon, a személyzettel együtt.

Hozzáfűzte: a helyi egészségügyi központ épülete 2010-ben részben megújult, most, a második ütemben pedig a tetőteret építették be, ahol az ügyeletes orvosi pihenő kapott helyet, valamint új vizesblokkot alakítottak ki. Az udvaron nyolc fedett autóbeállót építettek ki az ott dolgozók részére. Mindezeken túl a védőnői szolgálatnak és a háziorvosi rendelőnek helyet adó épületrészt is korszerűsítik, ahol a szigetelést, a nyílászárók és a villamoshálózat cseréjét, valamint a vizesblokkok korszerűsítését végzik el.

Új parkoló

Az udvaron pedig 15-20 autó befogadására alkalmas parkolót is létrehoznak. Ezt Szebeni Endre azzal indokolta, hogy az egészségügyi intézmény környékén sok autó szokott parkolni a főutcán, amelyen komoly átmenő forgalom is zajlik. Ezen szeretnének enyhíteni az új férőhelyekkel – mondta.

Forrás: boon.hu