Farkasok támadták meg egy erdész kutyáját Füzérnél

farkasok 02

Több éve sejthető, hogy Füzér környékén nem csupán átutazó vendégek a farkasok, hanem közülük néhány véglegesen megtelepedett.

A nagyragadozók jelenlétére jó darabig csak közvetett nyomok utaltak, tavaly azonban, a település közelében történt bikaborjú elejtésével „megmutatták” magukat. Ezek után, ahogyan az régóta várható volt már, pár napja megtörtént az első „nyíltszínű” találkozás is ember és farkas között. Pontosabban: a farkasok az erdésszel és az őt kísérő golden retriever kutyával találkoztak össze a településtől körülbelül egy órányi járásra – írja friss cikkében az agroforum.hu.

A név nélkül nyilatkozó erdész elmondása szerint a délutáni órákban éppen egy Bükkösben haladtak, amikor a kutya szembe találta magát négy farkassal. Az első meglepetés után a nagyragadozók rátámadtak a kutyára, amelyet az erdész – miután felmérte, hogy van menekülési útvonala a retrievernek – behívott magához. A kutyának sikerült gazdájához jutnia, az erdész pedig egy nagy ágat felkapva riasztotta el a falkát. A kutya megúszta komolyabb sérülés nélkül a találkozást. Mint azt az erdész a portálnak elmondta, amint hazaérkezett, értesítette a természetvédelmi őrt, illetve a vadászatra jogosult személyt.

Az esettel kapcsolatban tájékoztatást kértünk az Aggteleki Nemzeti Parktól, válaszukkal frissítjük majd cikkünket!

Forrás: boon.hu