"Mesélő képek" Sátoraljaújhelyben a könyvtárban

bujdos tibor 02

Február végéig a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban is megtekinthető kiváló fotóriporter kollégánk, Bujdos Tibor kiállítása.

bujdostibor portrekepTibor huszonöt évvel ezelőtt kezdte munkáját az Észak-Magyarországnál, így ez a harminchárom fotó egy igazán exkluzív válogatás munkásságából. Mint mondja, pályája során egyetlen képet sem „hagyott el”, minden fotót gondosan archivál.

Az elkapott pillanat

– A kiállított képeket a munkám során készítettem, de valójában nem magukról az eseményekről szólnak, inkább az ott elkapott pillanatokat rögzítettem a gépemmel, úgynevezett zsánerfotókat „lőttem” – árulta el Tibor a tárlatról és hozzátette: büszke arra, hogy kiállításait mindig felkérésre vállalja el.

Varázslat, én mondom

– Fotót mesélni fölösleges és bizonyos szempontból értelmetlen is – mondta Bujdos Attila, az Észak-Magyarország szerkesztője ugyanezen kiállítás miskolci, a Szabó Lőrinc Könyvtárban tartott megnyitóján. – Az erről szóló tanítás szerint például komoly hiba, ha nem önmagáért beszél a kép. És akkor mondanék valamit a fényképező emberről. Leginkább egy kérdést: honnan tudja, melyik „A Pillanat”? Hogyan lehetséges így együtt lennie a történettel? Figyel valamit, de a része is annak. Vele lélegzik, és azonos időben exponál. Varázslat, én mondom.

Forrás: boon.hu