B.-A.-Z. megyei kórház: A koronavírus miatt átszervezik az ellátást

 atszervezes

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórháza első vonalbeli járványügyi ellátóhely. A koronavírus-esetszám emelkedéséből adódóan szükségessé vált a belgyógyászati ellátás átszervezése, hogy a belgyógyászati épületben található ágykapacitásokat is a koronavírus-fertőzés-gyanús, illetve igazoltan fertőzött betegek ellátása érdekében igénybe tudják venni. Erről kedden tájékoztatta a megyei kórház a közösséget. Az intézmény honlapján tette közzé a belgyógyászati betegek ellátásáról szóló részletes tájékoztatást.

Legyen hely a fertőzötteknek

Mint lapunk is megírta, néhány nappal ezelőtt a Semmelweis Tagkórház belgyógyászati osztályain fekvő betegek közül a gyógyultakat, illetve a háziorvosi felügyeletet igénylőket hazabocsátották, a továbbra is kórházi ellátást igénylő betegeket a Szentpéteri kapui telephelyen helyezték el. Október 24-én, szombattól kezdődően a Semmelweis Tagkórházban a belgyógyászati ellátást szüneteltetik.

A belgyógyászati betegek ellátását a központi telephely (Szentpéteri kapu) I., II., III. számú Belgyógyászati Osztálya, valamint a Semmelweis-telephely belgyógyászati osztályai a beköltözést követően a jelenlegi (Szentpéteri kapui) ápolási épületben végzik.

A járóbeteg-ellátásról a következőkben ígérnek tájékoztatást.

cividterkepbazmegye

Idetartozó hír, hogy a koronavirus.gov.hu oldal információi szerint megyénkben kedden 4014 igazolt Covid–19-fertőzöttet tartanak számon.

Forrás: boon.hu