Szlovákia egy lépésre a kijárási tilalomtól....

 

Új óvintézkedések léptek életbe csütörtökön Szlovákiában a koronavírus-járvány megfékezésére. Országszerte kötelező lett az arcmaszk viselése a köztereken is – írja az MTI.

szlovaktilalom

Így fertőtlenítették az utcákat Pozsonyban 2020. április 21-én
Fotó: Vladimir Simicek / AFP

Már a korábbi döntésekkel megtiltották a tömegrendezvényeket, és korlátozták a bevásárlók számát az üzletekben. Délelőtt 9 és 11 óra között az élelmiszerboltokat és a drogériákat a 65 év felettiek számára tartják fenn. Zárva tartanak a mozik, a színházak és az élményfürdők, a vendéglőkben pedig csak a teraszokon szolgálhatnak fel ételt. A középiskolák már hétfőn bezártak és áttértek a távoktatásra. Az országos bajnokságok öt kiemelt sportágban – köztük a labdarúgásban és a jégkorongban – nézők nélkül folytatódnak.

Szerdán Szlovákiában 1929 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ami az eddigi legmagasabb napi szám. Igor Matovič kormányfő a közösségi oldalán azt írta, hogy a több mint ötmilliós országban szerdán 12 és fél ezer tesztet végeztek el, ami szintén az eddigi legtöbb. A szlovákiai járvány egyébként mintegy kéthetes késéssel követi a csehországi helyzet alakulását.

Forrás: index.hu