Új épületszárny az encsi szakképző iskolában

atadas

Új épületszárnyat adtak át a Szerencsi SZC Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolájának tanévnyitó ünnepségén.

A mintegy 50 millió forintos fejlesztés 95 százalékban a fenntartó Szerencsi Szakképzési Centrum költségvetési támogatásából, kisebb részben az iskolai alapítvány és a gyakorló képzőhelyek adományaiból valósult meg a 2019. július 1. óta, a kivitelező Paul és Társa Kft. által folyó munkálatok révén. Az új épületszárnyat szeptember 1-jén Mikola Gergely, Encs polgármestere és Rubi Zsoltné, a Szerencsi SZC kancellárja adta át.

– Tanévnyitó épületrész-­átadó ünnepségünk rendkívüli körülmények között valósul meg, de szükségünk van erre az ünnepre – hangsúlyozta Szathmáry-Antal Tamás, az iskola igazgatója. – Az intézmény a továbbiakban szakképző iskolaként tud működni, és fontos felújítások történtek. Megújult az egész szakképzés, a tanári karunk és a diákseregünk, akikkel közösséget építünk.

A szakképzésben a jövő

Vonzó környezetet alakítottak ki diákjaik számára.

atadas01Galléria megtekinthető a képre kattintva

– Fontos feltétel volt, hogy a gyerekek számára érzékeltessük, a szakképzésben van jövőjük, és a vállalkozások követelményeinek megfelelő szakmunkásokat tudjunk képezni – mondta Bukta Márta, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója. – Ennek érdekében a régi és az új épületben is felújítottuk a teljes vízvezetékrendszert, és mellékhelyiségeket alakítottunk ki. Megjavítottuk korábbi épületrészünk tetőszerkezetét. Új iskolapadokat vásároltunk, és vadonatúj gépekkel szereltünk fel egy számítástechnikai termet. Emellett július 1-től pedagógusaink oktatói státuszba kerülnek, ami komolyabb anyagi megbecsülést jelent.

(A borítóképen: Az intézmény a továbbiakban szakképző iskolaként működik)

Forrás: boon.hu