Encs: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Színház
kepzelt-riport
Dátum: : 2021-08-06 20:30 - 2021-08-07 23:00

Augusztus 6. Péntek, 20:30
Augusztus 7. Szombat, 20:30

Helyszín: Csoma József - Kastély park (volt autósmozi helyszíne)

Egész Amerika Esztert keresi. Vajon hol van? A zene mámorában? A drog bódulatában? A vad szerelem fülledtségében? Hol van Eszter? Mitől érzi magát az ember szabadnak? Elég erős-e hozzá, hogy beteljesítse azt, amire született vagy hagyja magát elsodorni a zene lüktetésével? Hol van Eszter akkor, amikor kétségbeesetten meghunyászkodunk vagy engedünk a kígyóként derekunkra tekeredő csábításnak? Lehet, hogy Eszter nem is létezik? Vajon az élet egy különleges zenei élmény vagy csak egy amatőr gigantikus káosz?

Ezeket a kérdéseket boncolgatja a Képzelt Riport c. előadás egy különlegesen autentikus helyszínen, a Csoma – kastély Parkjában, Encs-Abaújdevecserben. (Knausz Lizzie, dramaturg)

Déry Tibor azonos című kisregényéből (1971) készült modern zenés játék, az első magyar pop-musical (1973), amely egy Magyarországról, 1956-ban disszidált fiatal házaspár tragédiája tükrében mutatja be egy popfesztivál hangulatát.

A cselekmény az Orfeusz-motívumra épül: a szerelmes férfi /József/ alászáll az „alvilágba” elragadott kedvese /Eszter/ megkeresésére. A Déry által megírt pokol az elhíresült altamonti fesztivál (Montana), ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy néger fiút meggyilkolnak a fékevesztett hangulatban.

Ez a drámai alaphelyzet alkalmat ad arra, hogy nyíltan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, döbbenetes erővel fogalmazza meg egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság utáni vágyát.

MEGHÍVOTT VENDÉGÜNK:
NAGY PÉTER JÁNOS, az Újszínház színművésze és a Barátok közt c. napi sorozat állandó szereplője

Szereplők: Bordás Dávid, Bódis István, Dsupin Éva, Godó Zsófia, Gyöngyössy Csenge, Juhász Péter eh., Kerék Benjámin eh., Lengyel Csaba, Lengyel Réka, N. Tóth Tímea, Nagy András, Nagy Eszter, Nagy Péter János, Porubszki Gábor, Takács Zsanett, Üveges Máté, Váraljai Angéla

Dramaturg: Knausz Lizzie mv.
Koreográfus: Bordás Dávid
Korrepetitor: Üveges Máté
Rendezőasszisztens: Varga-Nagy Tímea
Rendező: Spisák István

ESŐNAP: 2021. AUGUSZTUS 8. (VASÁRNAP) 20:30
KAPUNYITÁS: 19:30

(A 365/2021 (VI.30.) Kormányrendelet értelmében előadásaink védettségi igazolvány NÉLKÜL is látogathatóak!)

EGYÉB INFORMÁCIÓ
A helyszínen az INGYENES parkolás mellett BÜFÉ is várja nézőinket!