Fejlesztések Tokaj városában

tokaj csapadekviz
Számos fejlesztés indult el Tokajban. Már tart a kivitelezése annak a nyertes bel- és csapadékvíz védelmi rendszerének infrastruktúra-fejlesztését segítő pályázatnak, amit a város nyert a TOP-os források között. A közel 150 millió forintos beruházás részeként azokon a városrészeken javítják, vagy építik ki a bel- és csapadékvíz védelmi rendszert, ahol annak hiánya korábban a legnagyobb problémákat okozta. Ilyen a Ladányi út és térsége, a „Cigánygödör”, a Benedek Pál utca, a Csalogány utca vagy éppen a Dienes utca. A munkálatokkal, időjárás függvényében, jövő tavaszra készülhetnek el.

Energetikára is költenek

Szintén megkezdődtek a munkálatok az Idősek Otthonának energetikai korszerűsítése kapcsán is. A fejlesztésre 390 millió forint, szintén a Területi Operatív Programból származó forrást nyert az önkormányzat, ebből szigetelik az épületet, kicserélik a kazánokat és a nyílászárókat valamint napelem rendszert is telepítenek. A fejlesztéstől az üzemeltetés költségeinek jelentős csökkenését várják.

Járda is épül

Két, a Magyar Falu program keretében meghirdetett pályázaton nyert is Tokaj. A közel tíz millió forintos támogatást járdakorszerűsítésre és az óvoda udvarának fejlesztésére fordítják.

Mindkét pályázat támogatási intenzitása száz százalékos. Az egyikben 4.999.991 Ft összeggel a Petőfi úton lévő járda felújításához kapcsolódó anyagköltségre nyert támogatást az önkormányzat, míg a másikban 4.999.996 forintból az óvoda udvarának fejlesztése valósul meg. Ennek keretében a gumitéglákat cserélik ki és új játékokat is beszereznek.