Tállya - Golop: Összművészeti válogatás volt az idei Kerekdomb

kerekdomb 02

Idén Európa földrajzi középpontja mellett már Golopra is kiterjesztették a szervezők a Kerekdomb Fesztivált.

Talán az egyik utolsó szabadtéri kulturális feltöltődést kapta a tél és a velejáró rossz idő előtt az, aki a hétvégén ellátogatott a Kerekdomb Fesztiválra.

Az összművészeti rendezvényen csütörtök estétől mintegy ötven kisebb és nagyobb koncerttel, előadással, kiállítással vagy éppen történelmi sétával várták a vendégeket. A program főként a családoknak és a sportokat, valamint az aktív kikapcsolódást kereső vendégeknek volt vonzó, de akadt bőven koncert és számos borkóstolási lehetőség is a hétvégén.

– A fesztivál több szempontból jól vizsgázott, sok pozitív látogatói visszajelzést kaptunk. Fantasztikus programokat sikerült megvalósítani Tállya és Golop mintegy tíz helyszínén és a további több mint húsz borászatban – emelte ki Oszkó-Jakab Natália fesztiváligazgató, aki hozzátette, sokan vettek részt az aktív programokon és a főként gyermekeknek szóló koncerteken, előadásokon is. A hétvége folyamán a főszervező szerint pár ezer ember ugyan megfordult Tállyán és Golopon, de egy pillanatra sem lehetett tömeget érezni, betartva ezzel az érvényben lévő szabályokat.

A szervezők egyébként is számos helyen kézfertőtlenítő pontokat alakítottak ki, de a programok összeállításánál is figyeltek arra, hogy nagy tömegek ne alakulhassanak ki.

Forrás: boon.hu