Vissza a főoldalra


Zemplén index - Az első zempléni online újság
 
gazdaság
természet
turisztika
intézmények
szervezetek
médiák
történelem
kultúra
oktatás
gyermekek
Vendéglátás
Zemplén térképe
Civil szervezetek a Zemplénben

Munkanélküliek és Álláskeresők Egyesülete
3980 Sátoraljaújhely, Rákóczi u. 3. / Pf. 88.

Egyesületünkről az alábbi információkkal szolgálunk, annak reményében, ha minél szélesebb körben megismerik munkánkat, tevékenységi körünket, annál több információ jut majd el hozzánk, amivel tagságunk javát szolgáljuk.

Egyesületünk adatai:

  1. Név: Sátoraljaújhely Munkanélküliek és Álláskeresők Egyesülete
  2. Cím: Sátoraljaújhely, Rákóczi út 3. Pf: 88.
  3. Képviselő neve: Harsányi Györgyné elnök
  4. Ügyintéző neve: Lyócsa Lajosné elnök h.
  5. Szervezeti forma: Közhasznú szervezet
  6. Alapítás dátuma: 1993. November 19.
  7. Tagság száma: 300 fő
  8. Egyesületünk tagja az Országos Szövetségnek, tagja a Regionális Szövetségnek. Tagja több országos ernyő szervezetnek. Ezekben a szervezetekben vezetőink fontos tisztséget is betöltenek.

Egyesületünk célja: Munkanélküliek és álláskeresők érdekképviselete, érdekvédelmi és támogatása, munkához segítése.

Alapelvünk: Önkéntesség, demokrácia, nyilvánosság

Programjaink: Tanfolyamokat szervezünk munkanélkülieknek és pályakezdő fiataloknak. Tanfolyamainkat nem csak munkanélküliek veszik igénybe, hanem azok is, akik képezni szeretnék magukat korosztálytól függetlenül. A tanfolyamokat igény szerint is indíthatjuk, főleg idegen nyelvből, számítógépes ismeretekből. Irodánk a hét minden napján egész nap nyitva áll az emberek előtt, segítséget nyújtunk minden hozzánk fordulónak. A munkanélküli ember azzal, hogy elvesztette állását kicsit bizonytalanná vált az élet minden területén. Egy idő után kiesik az élet forgatagából, nehezen tud megbírkózni a gondokkal, feladatokkal.

Ezeknek a gondoknak a leküzdésében segítenek a személyiségfejlesztő tréningek. Minden korosztályból vannak résztvevők, hasznosak és tartalmasak. Mindennapi munkánkhoz tartozik kérelmek megírása, adóbevallások készítése, beadványok, nyomtatványok kitöltése, elkészítése. Sok olyan feladatot meg kell oldanunk nap mint nap, amire nincsenek írott szabályok. Különböző gyermek és felnőtt rendezvényeink mind azt szolgálják, hogy tartalmassá tegyük az emberek néhány óráját.

Rajzpályázatot írunk ki minden december elején óvodások és általános iskolások részére. A díjazottak a fenyőfa ünnepségen vehetik át díjaikat, amik minden éven nem csekély összeget képviselnek egy-egy fő esetében.

Sok esetben az itt kapott ajándék képezi a karácsonyi ajándékot, mivel a család nem minden esetben tud minden gyermekének nagy értékű ajándékot venni. Mivel egyesületünk pályázati forrásból teremti meg egész éves bevételét, ezért anyagi forrásaink korlátozottak, mivel a pályázatok két esélyesek és célirányosak. Folyamatosan kutatjuk a munkalehetőségeket, több munkáltatóval van Együttműködési megállapodásunk, bejelentik igényüket és mi igyekszünk megfelelő szakembert keresni. Sajnos ezen a vidéken a munkanélküliség többszöröse az országos átlagnak, évek óta nincs beruházás, nem létesültek új munkahelyek, a meglévők is erőteljesen beszűkültek.


Segítséget várunk: Ha az Internet segítségével álláshirdetéseket tudnánk eszközölni, talán több embert tudnánk munkához juttatni. Mivel Egyesületünk nagyon szerény körülmények között dolgozik, ahol még a számítógép is nehezen elérhető, ezért minden olyan új kezdeményezés mint a világ Internet hálózatára felkerülni nagy lehetőség, nagy dolog számunkra.

Olyan partnereket keresünk, akik segítségükkel, ötleteikkel, programjaikkal csökkenteni tudják a munkanélküliséget. Minden új kezdeményezésre szervezetünk nyitott.

Copyright: InterNetKer Kft. 1999.   Web design: Nagy Zoltán