Vissza a főoldalra


Zemplén index - Az első zempléni online újság
 
gazdaság
természet
turisztika
intézmények
szervezetek
médiák
történelem
kultúra
oktatás
gyermekek
Vendéglátás
Zemplén térképe
Civil szervezetek a Zemplénben

- Kazinczy Ferenc Társaság
- Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén térségi Egyesülete
- Munkanélküliek és Álláskeresők Egyesülete Sátoraljaújhely
- Sátoraljaújhelyi Előre Sportegyesület
- Városvédő és Szépítő Egyesület Sátoraljaújhely
- Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány Sátoraljaújhely
- Zempléni Informatikai Egyesület Sátoraljaújhely
- Zemplén a Magyarságért Alapítvány Sátoraljaújhely


Egy demokratikus elveken működő társadalom fejlődésében rendkívül fontos, hogy a folyamatok az ott élő emberek részvételével működjenek. Meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy a polgárok tájékozódhassanak a dolgok valódi állásáról, s megfelelő felkészültségi, szervezettségi helyzetben lehessenek a közösségi problémák felismeréséhez, bizonyos helyzetek öntevékeny megvalósításához. Csak ilyen garanciák mellett alakulhat ki a sokat emlegetett "civil kurázsi", az a polgári bátorság, önértékelési képesség, kiállás, mely a valódi önkormányzáshoz nélkülözhetetlen.

Nos, ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni azzal, hogy e lapok segítségével információkat közvetítünk, fórumot teremtünk a helyi közösségek és polgáraik számára. Kérjük azokat a zempléni egyesületeket, alapítványokat, klubokat, akik szeretnének felkerülni rá, lépjenek velünk kapcsolatba.

A lapon való megjelenés minden civil szervezet számára ingyenes, elkészítésének és fenntartásának költségeit pályázati pénzből fedezzük, melyet a The Prince of Wales Business Leaders Forum biztosított számunkra.

Copyright: InterNetKer Kft. 1999.   Web design: Nagy Zoltán